Die Republik Moldau hat den Ausnahmezustand im Bereich der öffentlichen Gesundheit bis zum 15. Januar 2021 ausgerufen

3 1.466

Die rumänische Botschaft in der Republik Moldau teilt mit, dass ab dem 30. November 2020 der Ausnahmezustand im Bereich der öffentlichen Gesundheit in der gesamten Republik Moldau zwischen dem 30. November 2020 und dem 15. Januar 2021 gemäß dem Beschluss der Außerordentlichen Nationalen Kommission für öffentliche Gesundheit Nr. 35 vom 27. November 2020.


Se menține valabilitatea listei statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-XNUMX, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Republica Moldova (elaborată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, valabilă din XNUMX.

Lista ţărilor, clasificate în zone roşii şi verzi, se va actualiza o dată la XNUMX zile, în ziua de vineri, şi va intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare).

România este clasificată în zona roșie

Potrivit deciziei, România este clasificată în zona roșie. Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor care vin din ţările clasificate ca zonă verde.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de XNUMX (paisprezece) zile.

În cazul în care punctul de pornire este situat într-o țară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei a fost tranzitată țara clasificată ca zonă roșie, inclusiv tranzit aeroportuar, atunci persoana este considerată ca venind din zona roşie, completează fişa epidemiologică şi este obligată să respecte regimul de autoizolare de XNUMX (paisprezece) zile.

Se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor care vin din ţările clasificate ca zonă roşie, cu următoarele excepţii:

 • Familienangehörige der Bürger der Republik Moldau;
 • Personen mit einem Visum für einen längeren Aufenthalt, einer Aufenthaltserlaubnis oder einem Dokument, das einer von den Behörden ausgestellten Aufenthaltserlaubnis entspricht;
 • Personen, die im beruflichen Interesse reisen, nachgewiesen durch ein Visum, eine Aufenthaltserlaubnis oder ein anderes Bestätigungsdokument, das die Einladung und / oder den Vertrag enthält, der mit einer in der Republik Moldau ansässigen juristischen Person geschlossen wurde;
 • elevii/ studenții, care urmează să susțină examene, care merg la studii în unităţi/ instituţii de învăţământ pe teritoriul Republicii Moldova sau peste hotare, sau care se deplasează pentru activităţi legate de finalizarea/ organizarea/ desfăşurarea studiilor, cu prezentarea documentelor confirmative.

Excepţia se aplică şi pentru reprezentantul legal sau însoţitorul desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal:

 • membrii familiilor cetăţenilor străini care au permis de şedere în Republica Moldova;
 • Ausländer, die als Lehrer in der Republik Moldau arbeiten;
 • posesorii paşapoartelor diplomatice, de serviciu, oficiale şi speciale şi altele asimilate acestora, precum şi titularii documentelor de călătorie tip Laissez-Passer eliberate de către Organizaţia Naţiunilor Unite, inclusiv membrii familiilor personalului misiunilor diplomatice şi consulare şi organizaţiilor/ misiunilor internaţionale acreditate în Republica Moldova şi/ sau personalul implicat în asigurarea ajutorului umanitar;
 • Personen auf der Durchreise, einschließlich Personen, die aufgrund der Gewährung eines konsularischen Schutzes zurückgeführt wurden. Die Transitroute wird von der Generalinspektion der Grenzpolizei festgelegt.
 • Personen, die aus gesundheitlichen und humanitären Gründen reisen, gegebenenfalls einschließlich der Begleitperson (mit Vorlage von Bestätigungsdokumenten);
 • lucrătorii transfrontalieri care intră în regim de mic trafic în Republica Moldova din România sau Ucraina, care fac dovada raporturilor contractuale cu agenţi economici din Republica Moldova;
 • conducătorii auto şi personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, ai mijloacelor de transport-persoane contra-cost, care au mai mult de XNUMX locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/ navelor, precum şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren;
 • jurnaliști străini, acreditați în calitate de corespondenți permanenți în Republica Moldova de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din ţări clasificate ca zonă roşie, vor completa, în mod obligatoriu Fişa epidemiologică şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de XNUMX (paisprezece) zile, în locurile determinate.

Moldova permite tranzitul

Cu privire la tranzit, autoritățile din Republica Moldova au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții: Durata tranzitului să nu fie mai mare de XNUMX de ore.

Se vor utiliza exclusiv următoarele culoare de tranzit și puncte de trecere a frontierei:

Giurgiulești – Galați rutier, Giurgiulești – Reni rutier;
Aeroportul Internațional Chișinău aerian, Leușeni – Albița rutier;
Aeroportul Internațional Chișinău aerian, Criva – Mamalîga rutier;
Aeroportul Internațional Chișinău aerian, Palanca – Maiaki – Udobnoe rutier.

Puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova deschise:Rutiere:• Sculeni-Sculeni• Albița-Leușeni• Galați-Giurgiulești• Stânca-Costești.

Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. XNUMX din XNUMX noiembrie XNUMX

hotarirea_cnesp_nr.XNUMX_XNUMX

3-Kommentare
 1. fabi sagt

  Poza e din Chisinau?

  1. Sorin Rusi sagt

   Da

 2. fabi sagt

  schön

Lassen Sie eine Antwort

E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.