Ein Emirates Airbus A380 musste zweimal von der Route abweichen

0 901

Pasagerii de pe zborul Emirates EKXNUMX de la Los Angeles la Dubai au făcut un tur în jurul lumii, întrucât zborul lor a trebuit să aterizeze de mai multe ori atât în ​​Toronto, cât și la Londra. Acesta este cel mai lung zbor Emirates din lume (deoarece momentan ruta Dubai – Auckland este suspendată). Distanța de XNUMX mile (XNUMX km) este operată, în mod normal, în XNUMX ore și XNUMX minute. De această dată, pasagerii au zburat mai mult de XNUMX de ore.

Aeronava Airbus AXNUMX a Emirates a aterizat la Toronto.

Aeronava care opera zborul EKXNUMX a decolat pe data de XNUMX septembrie în jurul orei XNUMX:XNUMX PT din Los Angeles, începând ruta polară către Dubai. Zborul a fost operat cu o aeronavă de tip Airbus AXNUMX, înregistrată AXNUMX-EUU, un avion cu o vechime de puțin peste cinci ani.

În nord-estul Canadei, chiar lângă Golful Hudson, ar fi existat o urgență medicală la bord, astfel încât zborul trebuia deviat către cel mai apropiat aeroport. Cum nu există multe aeroporturi în nordul Canadei care să poată găzdui un Airbus AXNUMX, a fost luată decizia de a se îndrepta spre aeroportul din Toronto (YYZ), cu un ocol major.

Zborul a aterizat în Toronto în jurul orei locale XNUMX:XNUMX, după un zbor de aproximativ șapte ore. Ca punct de comparație, un zbor direct între Los Angeles și Toronto ar dura doar patru ore, așa că vorbim despre un ocol de aproximativ trei ore doar pentru a ajunge la punctul de deviere.

AXNUMX aterizează apoi la Londra.

O aeronavă Airbus AXNUMX a Emirates pentru un zbor de peste XNUMX de mile este foarte bine echipat, cu XNUMX piloți și aproximativ XNUMX de însoțitori de zbor, pentru că aceștia nu au voie să depășească norma de lucru, chiar dacă sunt în zbor. Prin urmare, echipajului nu îi mai rămăsese suficient timp pentru a zbura până la Dubai și echipa de operațiuni a Emirates a trebuit să găsească o modalitate de a duce pasagerii acasă – un lucru complicat, în special cu restricțiile actuale.

Nu numai asta, dar chiar dacă zborul a funcționat, pleacă în jurul orei XNUMX:XNUMX, în timp ce zborul a ajuns la Toronto la scurt timp după ora XNUMX:XNUMX; probabil mulți pasageri nu au reușit nici măcar să intre în Canada
Acest lucru nu explică nici măcar faptul că, dacă ar exista un zbor, probabil că nu ar fi avut suficiente locuri pentru toți pasagerii

In schimb, s-a luat decizia de a opera un zbor de la Toronto la Londra. De ce? Emirates operează în prezent patru zboruri zilnice spre Dubai, dintre care trei sunt operate cu aeronave Airbus AXNUMX. Cu câteva ore de preaviz, este mult mai ușor pentru Emirates să se asigure că are un echipaj disponibil pentru a opera acest zbor în siguranță.

„A doua deviere” a zborului EKXNUMX spre Londra.

Ce se întâmplă când pasagerii au ajuns la Londra?

Emirates a luat decizia de a anula zborul EKXNUMX din seara de XNUMX septembrie, care trebuia să fie operat de la Londra la Dubai. Zborul era programat să plece la XNUMX:XNUMX și să sosească în Dubai miercuri, la XNUMX:XNUMX, ora locală. În schimb, echipajul care a fost programat să opereze zborul EKXNUMX va opera zborul EKXNUMX, permițând o schimbare a echipajului și o tranziție relativ ușoară pentru pasageri. Bine, cât de fără probleme se poate, ținând cont de ce ocol au făcut.

Zborul EKXNUMX a devenit Zborul EKXNUMX

Zborul aeronavei AXNUMX a Emirates din Los Angeles către Dubai a fost nevoit să fie deviat de două ori. Mai întâi la Toronto din cauza unei urgențe medicale, care a necesitat un ocol imens, și a însemnat că primul zbor a durat aproximativ șapte ore. În acel moment, echipajul nu mai putea zbura până la Dubai fără a depăși orele maxime de serviciu, așa că zborul s-a îndreptat spre Londra, unde un nou echipaj a preluat aeronava și pasagerii au zburat spre Dubai.

Emirates a gestionat această situație în mod excepțional. Urgențele medicale sunt incomode pentru toată lumea, în special pentru compania aeriană, dar e întâmplă frecvent și trebuie să știi ce să faci pentru a gestiona bine o asemenea situație și se pare că Emirates a făcut o treabă extraordinară în gestionarea acestei situații, gândind „outside the box” pentru a găsi o modalitate de a duce pasageri în Dubai fără a fi nevoiți să se încurce cu restricțiile de călătorie complicate.

Lassen Sie eine Antwort

E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.