Airbus A350 XWB ULR (Ultra Long Range) auf dem ersten Flug

Primul Airbus AXNUMX XWB ULR (Ultra Long Range), MSN XNUMX, a finalizat cu succes primul zbor. Noul membru al familiei de avioane AXNUMX XWB va avea cea mai mare autonomie de zbor dintre toate avioanele comerciale și va intra în serviciul operațional alături de Singapore Airlines.

0 1.317

În urmă cu XNUMX ani, discuțiile erau focusate pe avioane cât mai încăpătoare, ceea ce a dus la apariția modelului Airbus AXNUMX. Un avion cu punte dublă, care poate transporta până la XNUMX de pasageri într-o clasă.

Airbus AXNUMX-XNUMX ULR (Ultra Long Range)

Dar de atunci și până în prezent, companiile aeriene s-au orientat spre avioane cu autonomii de zbor cât mai mari, cu XNUMX motoare și cu capacitate medie de transport. Astfel, marii producători de aeronave s-au focusat și au dezvoltat noile variante de avioane din familiile AXNUMXneo, AXNUMX XWB, Boeing XNUMXX, Boeing XNUMX.

AXNUMX-XNUMX-ULR-Singapore-Airlines-take-off

La cererea Singapore Airlines, Airbus a dezvoltat varianta AXNUMX-XNUMX ULR (Ultra Long Range), care va putea opera zboruri pe distanțe de până la XNUMX XNUMX kilometri fără escală. Astfel, transportatorul singaporez va putea relua zborurile pe cele mai lungi rute: Singapore – New York și Singapore – Los Angeles.

AXNUMX XWB ULR la primul zbor

Aeronava este propulsată de motoarele Rolls-Royce Trent XWB. Astăzi, primul AXNUMX XWB ULR (Ultra Long Range) a operat cu succes zborul inaugural. Face parte dintr-un program de testare pentru a certifica modificările de la standardul AXNUMX-XNUMX.

Noul AXNUMX-XNUMXULR vine cu un sistem modificat pentru combustibil, care mărește capacitatea de încărcare cu XNUMX de litri, dar fără a fi nevoie de rezervoare suplimentare pentru combustibil.

Cu o greutate maximă la decolare (MTOW) de XNUMX de tone, modelul AXNUMX XWB Ultra Long Range este capabil să zboare peste XNUMX de ore non-stop, combinând cele mai înalte standarde de confort pentru pasager și echipaj cu economia imbatabilă pentru astfel de distanțe.

Singapore Airlines a comandat șapte avioane AXNUMX-XNUMX Ultra Long Range, care vor fi folosite pe zboruri directe între Singapore și SUA, inclusiv pe cea mai lungă rută comercială din lume între Singapore și New York.

Despre familia de avioane Airbus AXNUMX XWB am scris zeci de articole, chiar am și zburat la bordul unui AXNUMX-XNUMX Lufthansa.

La sfârșitul lunii martie XNUMX, Airbus avea comenzi pentru XNUMX de avioane AXNUMX XWB, comenzi înregistrate de la XNUMX de clienți din întreaga lume.

Singapore Airlines este unul dintre cei mai mari clienți ai familiei AXNUMX XWB, comandând un total de XNUMX AXNUMX-XNUMX, inclusiv cele șapte unități AXNUMX-XNUMX Ultra Long Range. Singapore Airlines a recepționat deja XNUMX x AXNUMX-XNUMX. Urmând ca în acest an să intre în serviciul operațional și primul AXNUMX XWB Ultra Long Range.

Lassen Sie eine Antwort

E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.